SZÁNTÓ IMRE
ÖKÖLVÍVÁS

Szántó Imre"A küzdősportoknak abban van óriási szerepük, hogy a gyerek tudjon asszimilálódni, tudjon együttműködni a közösségben. (...) Az egyéniségét nem kell elveszteni senkinek, de illeszkedni mindenkinek tudni kell."

Alvás előtt kopogás

"Soha nem vállaltam föl, hogy a magyar ökölvívó sport egészével foglalkozom, az úgynevezett egyetemes magyar ökölvívással. Nem érzem erre képesnek magam. Az ökölvívó sportágon belül foglalkozom négy-öt emberrel, akiknek irányt mutatok, és rajtuk keresztül vagyok hatással az egyetemes magyar ökölvívó sportra. Van, aki megye háromban edzősödik húsz éve, és jön nekem az egyetemes magyar boksszal. Na - gondolom, te egyetemes magyar, még nem is láttál igazi meccset..."
Ennél a gondolatmenetnél jobb felvezetőt lehetetlen találni. Szántó Imre magyar válogatott mezben érkezik, és ezekkel a mondatokkal hárítja el a bevezetőmet, amellyel csupán azt akartam jelezni: a megtiszteltetés erőtlen kifejezés arra, mit érzek most. Nem. Ő Öcsi bácsi, a többit pedig nyugodtan el lehet hagyni.


« vissza a névsorhoz
« vissza a főoldalra